top of page
DSC_6747 (1)_edited.jpg

NYFIKEN PÅ NATUREN!

Flora och Fauna har vunnit IVL - Svenska Miljöinstitutets stora innovationspris för naturbaserade lösningar och ekosystemtjänster i utemiljöer 2021. Tillsammans med stiftelsen Årsta Gård har vi tagit fram projektidén Nyfiken på naturen! som handlar om att skapa pedagogiska trädgårdar för barn med särskilda behov.

Juryns motivering till priset löd: ”Nyfiken på naturens pedagogiska trädgårdar för barn med särskilda behov är en väl genomtänkt och värdeskapande lösning med stor potential för målgruppen som oftast annars är förbisedd. Lösningen är dessutom skalbar och genom att vara tillgänglig från början blir den lätt att sprida till andra särskolor och lärmiljöer. Lösningen visar på en god förmåga att kombinera forskning med erfarenhet och resulterar i en utemiljö som gynnar ett brett spektrum av ekosystemtjänster.”

https://formas.se/arkiv/nyheter/nyheter/2021-12-22-pedagogisk-tradgard-och-lekotop-vinnare-i-innovationstavling.htmlhttps://formas.se/arkiv/nyheter/nyheter/2021-12-22-pedagogisk-tradgard-och-lekotop-vinnare-i-innovationstavling.html

Nyfiken på naturen!: Service
bottom of page