top of page
Image by Marissa Price

BESKÄRNING

Att ha egna fruktträd är på många sätt en lycka, mer närodlat än så kan det knappast bli. Våra fruktträd är en del av en lång odlingskultur som gett oss godsaker som Astrakan, Katja och Kanelpäron, men våra träd behöver omvårdnad för att trivas. Med rätt beskärning släpps ljus in i trädets krona och frukterna blir friskare och mognar utan att falla av. Beskärning ger också kraftigare grenar som tål blåst och belastningar. 

Trädbeskärning kan verka svårt, det är både en vetenskap och ett hantverk som kräver rätt snitt på rätt plats för att inte skada trädet. Felaktig beskärning kan leda till att träd behöver ersättas till höga kostnader. 

Om du själv vill lära dig att beskära dina träd så hjälper vi gärna till. Oftast behövs bara någon som gör det stora jobbet och sen visar dig hur trädet kan underhållsbeskäras. 

Målet med en kunnig beskärning som utgår från kundens önskemål och trädets behov är att långsiktigt minimera ingreppen på träden. Ett välskött träd som utgår ifrån trädets växtsätt behöver inte beskäras så ofta, vilket minskar kostnaden för beskärning i längden.  

Priser

Timkostnad 350 kr med rutavdrag (ord pris 700 kr).

Bortforsling av ris till återvinningsstation, ett lass på släpkärra, inklusive arbetstid och tippavgift: 1050 kr/lass (bortforsling är inte RUT-avdragsgillt).

Milersättning 45 kr/mil inklusive moms. Vi utgår ifrån Hägersten.

Beskärning: Service
bottom of page